My Own Creations "heel veel blokjes"

MOC, ofwel My Own Creations:

Op deze pagina vindt je mijn projecten, en soms ook wat van de kinderen. Zoals gezegd (geschreven) maak ik, soms in samenwerking met mijn kinderen, ook weer zelf legobouwwerken. Het zijn er niet zo heel veel, maar dat is een kwestie van beschikbare tijd. Het bouwen aan een model is voor mij een vorm van ontspanning, en de samenwerking met de kinderen daarbij geeft ook een stuk meerwaarde. Al wordt hun interesse minder naarmate ze ouder worden.

De eerste MOC's bouwde ik al in de jaren '70, maar daar zijn nooit Foto's van gemaakt. Deze waren ook altijd maar een heel kort leven beschoren, want het ging toen toch vooral nog om het ermee spelen.

Van de eerste MOC's tijdens mijn 2e legoleven heb ik ook nooit Foto's gemaakt. Veel ervan zijn ook niet afgemaakt, omdat ik al vroegtijdig ontevreden was over het resultaat. Ook kwam de gekozen schaal niet altijd overeen met de beschikbare ruimte, of raakte alles nogal uit verhouding.

De muur rechts is door onze zoon Tom gebouwd, speciaal voor de website. Hij heeft ook een deel van de aankleding verzorgd, en samen hebben we het afgemaakt. We vonden zelf dat het wel aardig voldeed aan de verwachtingen. De muur diende ook alleen hiervoor en is daarna dus ook weer afgebroken.

Links zie je nu het restaurant, deze is gemaakt door Tom op 10 jarige leeftijd voor zijn dorp/stad. Voor het speelplezier moest het dak scharnierend opengaan. Ook van dit bouwwerk staan meer Foto's op de fotopagina's

Tenslotte nog een Foto van het dorp waarmee ik bezig ben. Mede uit overweging van beschikbare ruimte in huis, en mijn jeugd heb ik gekozen voor de schaal waarmee ik de eerste legojaren ben opgegroeid. De tijd van voor de poppetjes dus.

De Foto hiernaast zou een Kop-hals-romp boerderij worden. het huis werd echter zo groot (hele rijke boer) dat het onmogelijk werd om er nog een schuur aan vast te knopen die ermee in verhouding stond. Tussentijds is de schuur nog een keer her en verbouwd, maar uiteindelijk is de MOC nooit afgekomen. Meer Foto's vindt je op mijn fotopagina's MOC's

Het linkerhuis met plat dak is gebouwd door Maaike, onze dochter op 6 jarige leeftijd. Het huis in het midden door Tom op 9 jarige leeftijd, en het rechterhuis door mezelf. De MOC is nog lang niet af, beetje bij beetje verzamel ik de onderdelen bij elkaar, en het is ook een beetje gebonden aan tijd die ik er in kan en wil stoppen. Meer over deze MOC op de Fotopagina's

LEGO® is een handelsmerk van de bedrijven van de LEGO®-Groep. Deze website wordt niet door de LEGO®-Groep gesteund, geautoriseerd of goedgekeurd.

Leest  u ook eens de fairplay pagina op de officiële legowebsite

 ©2014 copyright, webdesign en invulling; René Schulte